أهلا بكم فى منتدي المرأة و الأسرة - منتديات هاي ماما

مجتمع نسائى متميز يهتم بالمرأة والأسرة ويقدم خدمات ومعلومات مميزة فى شتى مجالات الحياة مثل الحمل والولادة ,الأمومة والطفولة , الجمال والموضة , الرجيم والتخسيس , الطبخ والمطبخ , الديكور والأثاث والكثير أيضا من الاستشارات الطبية المتميزة


سجلي الأن

  اقترحي موضوع الحلقة القادمة من برنامج كلام مفيد

أخر الموضوعات المضافة

Post Reply
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 5 من 9
  1. #1
    الصورة الرمزية RAYA
    RAYA غير متواجد حالياً نائب المدير العام وملكه هاى ماما واكتفيشن
    تاريخ التسجيل
    Apr 2009
    الدولة
    مصرية ومقيمة بالسعودية
    المشاركات
    24,444

    Shar73 التعرف على أجزاء الذبيحة وأنسب الطرق لطهيها





    اجزاء الذبيحه او العجل

    طبعا مع اختلاف انواع اللحوم من بتلو
    لضانى لمسكارى
    للحم الغنم للحم الغزلان
    المهم تختلف الأسماء والاشكال والمذاق لكن الاجزاء واحده

    ومن هنا حقسم العجل الى 3 اجزاء
    اولاالرأس وما فيها من -مخ[*]لحمة راس[*]لسان






    ثانيا انواع اللحوم


    الرقبه (لحمه دوش)[*]الصدر (لحمه سن)(لحمة الضلوع)[*]عرق الفلتو[*]الروزبيف[*]الانتركوت[*]عمود الفخده(التربيانكو)[*]وش الفخده[*]الموزه





    ثالثا ما بداخل الذبيحه


    القلب[*]الكبده[*]الكلاوى[*]الفشه[*]الكرشه[*]المنديل[*]الامعاء الدقيقه (السجق)[*]الامعاء الغليظه (الممبار)[*]وطبعا مش حننسى الديل (العكاوى)[*]الكوارع[*]الريش

    __________________

    اجزاء الذبيحه او العجل


    طبعا مع اختلاف انواع اللحوم من بتلو
    لضانى لمسكارى
    للحم الغنم للحم الغزلان
    المهم تختلف الأسماء والاشكال والمذاق لكن الاجزاء واحده





    ومن هنا حقسم العجل الى 3 اجزاء
    • اولاالرأس وما فيها من
    1. مخ
    2. لحمة راس
    3. لسان
    • ثانيا انواع اللحوم
    1. الرقبه (لحمه دوش)
    2. الصدر (لحمه سن)(لحمة الضلوع)
    3. عرق الفلتو
    4. الروزبيف
    5. الانتركوت
    6. عمود الفخده(التربيانكو)
    7. وش الفخده
    8. الموزه
    • ثالثا ما بداخل الذبيحه
    1. القلب
    2. الكبده
    3. الكلاوى
    4. الفشه
    5. الكرشه
    6. المنديل
    7. الامعاء الدقيقه (السجق)
    8. الامعاء الغليظه (الممبار)
    9. وطبعا مش حننسى الديل (العكاوى)
    10. الكوارع
    11. الريش







    وبعد ما اتكلمنا عن اسماء الاجزاء





    حنتكلم عن انسب الطرق للطبخ





    اولا جدير بالذكر اننا نعرف




    ان لحم الابقار اطرى من لحم الجاموس




    وان كل ما صغر سن الذبيحه كل ما كان لحمها اطرى





    نبدأ





    اولا الرقبه (لحمه دوش)





    والنوع ده من اللحمه شديد جدا




    على صغار وكبار السن لانها بتاخد وقت كتير على النار وحتى لو استوت بتكون شديده






    ثانيا لحم الصدر (لحمه سن)(لحمة الضلوع)





    طبعا الاسامى تختلف والجزء واحد





    القطعه ده تختلف تماما مع السن لانها طريه جدا وبتنفع للسلق ومع الخضار















    ثالثا عرق الفلتو او العمود الفيليه





    وده غنى عن التعريف




    اطرى قطعة لحمه فى العجل كله




    ممكن سلق وشوى وقلى ماعدا الاسكالوب




    لان انسجتها ضعيفه ولو ادقت حتتفكفك من بعضها





    وطريقتها المفضله عندى





    بعد تنضيف العمود من الدهون كلها




    بحضر علب التتبيلات الجاهزه زى بهارات تتبيله الكفته او الهمبورجر و الباربيكيو والفراخ المشويه وافرط عليهن مكعبات مرقه علشان اظبط الحدق




    وادحرج العمود فيهم وبعد كده اقليه فى مقلايه فيها قليل من الزيت على نار عاليه مع التقليب علشان تنشف الطبقه الخاجيه




    وبعد ما يبرد اقطعه شرائح وارجع اقليه فى نفس المقلايه يادوب ياخد تسويه بسيطه على الجانبين بقليل من الملح والفلفل
































    رابعا الروزبيف او الانتركوت






    وهى ايضا من النوعيات الطريه جدا




    لكن اشد من الفلتو




    وممكن تتعمل منها الاسكالوب




    يعنى تتحمل الدق علشان تتفرد وتتهتك الانسجه





    ولكن علشان اولادى مايحبوش البانيهات فبعملها مع الخضار وغالبا مع صينية البطاطس بالفرن

















  2. #2
    الصورة الرمزية RAYA
    RAYA غير متواجد حالياً نائب المدير العام وملكه هاى ماما واكتفيشن
    تاريخ التسجيل
    Apr 2009
    الدولة
    مصرية ومقيمة بالسعودية
    المشاركات
    24,444
    خامسا الT بون ستيك او التيبون ستيك

    والجزء ده مشترك بين عمود الفلتو والروزبيف وهو عباره عن عظمه على شكل حرف T وبيكون على الناحيه اليمين العمود الفلتو وعلى الناحيه الشمال الروزبيف وتؤكل مشويه






    سادسا عمود الفخده(التربيانكو)

    وهو ما يعرف بعمود اللحم البارد
    والجزء ده شديد ومحتاج تسويه
    ويستخدم فى السلق و الخضار والعمود البارد






    سابعا وش الفخده

    وده الجزء الوحيد اللى ممكن يشوى من الفخده لانه طرى جدا وينفع للستيك بانواعه


    ولكن عندى ملاحظه فى تقطيع اى جزء لحمه وبالاخص وش الفخده

    فى اى قطعة لحمه نسيج او اتجاه للانسجه فلازم التقطيع يكون بشكل عرضى وليس طولى













    وبعد التقطيع شرائح لو سميكه اقطعها قطع للخضار او مكعبات زى الكباب حله
    والفرق بين الكباب حله وقطعيات لحمة الخضار التنيه ان الكباب حله بتكون خاليه من الدهون






    لو رفيعه تكون للشوى او الاستيك





    ثامنا الموزه

    يا عينى يا عينى على الموزه

    من الذ واطرى انواع اللحمه وبتكون ملبسه بالدهن الخفيف
    وطبعا تنفع للسلق و الخضار والطبخ زى العمود البارد

    وطبقى المفضل ليها
    هى الموزه بتقلية التوم والكسبره

    ودايما بعملها مع الملوخيه
    لانى بعد ما بسلق الموزه وهى شرائح
    بحمرها فى معلقتين سمنه
    وبعد ما تتحمر انزل عليها بجزء من تقلية الملوخيه وعليها مغرفتين شوربه يا دوب تغلى غلوه واحده واظبط ملحها واقدمها مع الصوص بتاعها


















  3. #3
    الصورة الرمزية الاء الرحمن
    الاء الرحمن غير متواجد حالياً عضو سوبر
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    المحلة الكبرى ، مصر
    المشاركات
    4,865
    سجدت وطولت السجدة
    ولقيت عينى بكت فجأة
    حسيت ان الدنيا دى فانية
    واشتقت لجنة الآخرة





    وسمعت آيات من قرآنك
    خلتنى أطمع فى غفرانك
    خلتنى أخشع من سلطانك
    على الأرض وسمواتها السبعة

  4. #4
    الصورة الرمزية RAYA
    RAYA غير متواجد حالياً نائب المدير العام وملكه هاى ماما واكتفيشن
    تاريخ التسجيل
    Apr 2009
    الدولة
    مصرية ومقيمة بالسعودية
    المشاركات
    24,444
    المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الاء الرحمن مشاهدة المشاركة
    تسلميلى وربنا يخليكى ليه









  5. #5
    الصورة الرمزية بيدوو
    بيدوو متواجد حالياً العبقريه ياسمين السيسى مديرة الموقع
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    Cairo, Egypt, Egypt
    المشاركات
    25,992
    يمى يمى جوعتينى والله موضوع تحفه تسلم ايدك














Post Reply
صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

الأعضاء الذين قاموا بقراءة الموضوع : 0

خيارات :  (مشاهدة القراء)

There are no names to display.

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

مواقع النشر (المفضلة)

مواقع النشر (المفضلة)

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك